Cupros verzorgt wederom muzikale begeleiding Heiligdomsvaart Maastricht

Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart: Op 24 mei 2018 is het zover. 11 dagen lang staat de stad bol van de activiteiten.

De eerste bekende Heiligdomsvaart in Maastricht was al in 1391 en al snel werd het zo’n succes dat Maastricht overspoelt werd door pelgrims en bezoekers. Toen stonden vooral reliektoningen centraal. Na de toning bliezen de naar schatting telkens tienduizend pelgrims op het Vrijthof op hun pelgrimshoorns. Het moet een oorverdovend kabaal zijn geweest!

Op 3 juni, de afsluitingsdag van de Heiligdomsvaart, vindt een plechtige ommegang plaat waarbij de relieken zullen worden getoond. Ook Blazersensemble Cupros zal dit jaar wederom voor muzikale begeleiding zorgen.

Meer informatie is te vinden op: www.heiligdomsvaartmaastricht.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *