Heiligdomsvaart Maastricht

Op 3 en 10 juli nam Blazersensemble Cupros deel aan de omgegangen ter gelegenheid van de zeven jaarlijkse heiligdomsvaart in Maastricht. Het blazersensemble verzorgde de muzikale begeleiding bij het onderdeel ‘het tonen van de relieken’.

Deze relieken werden getoond tijdens een dans die speciaal voor deze gelegenheid is ingestudeerd door een groep dansers van dansschool Bernaards uit Maastricht. De muziek van het blazersensemble vormde daarbij de basis.

Een bijzondere ervaring hierbij was het massaal aanwezige publiek. Het is voor een muzikant een bijzondere ervaring om voor 175.000 mensen te mogen musiceren. Het blazersensemble is dan ook trots dat zij mochten deelnemen aan deze heiligdomsvaart.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *