Cupros verzorgt muzikale begeleiding Heiligdomsvaart Maastricht

Maastricht maakt zich op voor de viering van de 54e Heiligdomsvaart. Deze wordt op 3 en 10 juli 2011 gehouden. Elke zeven jaar, zoals de van oudsher geldende traditie aangeeft, komen duizenden pelgrims naar Maastricht met als hoofddoel een bezoek aan het graf van de eerste bisschop van Maastricht, Sint Servatius. Sint Servatius, Armeniër van geboorte, leefde in Maastricht van circa 375 tot 384 n.C. In 384 werd hij begraven langs de heerbaan die Keulen via Maastricht met de Kanaalkust verbond.

Een van de hoogtepunten van de heiligdomsvaart zijn de twee ommegangen waarbij onder andere verschillende relieken worden getoond. Blazersensemble Cupros zal tijdens de ommegangen de muzikale begeleiding verzorgen van onderdeel zes ‘het tonen van de relieken’.
De grote ommegangen van de Heiligdomsvaart 2011 vinden plaats op zondag 3 en op zondag 10 juli. Beide keren vertrekt de stoet rond 14.00 uur vanaf het terrein van de Tapijnkazerne aan de Hubertuslaan.

Meerinformatie is te vinden op: www.heiligdomsvaartmaastricht.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *